De geschiedenis van de daktent. Het begon allemaal in 1958 .

Bron: Autohome.it

Een daktent is geschikt voor iedereen, niet alleen voor degenen die reizen maar voor iedereen die het outdoor leven als passie beschouwd
" Maggiolina " en " Air Camping" zijn een historisch synoniem voor daktenten .

De daktent is een Italiaanse uitvinding uit 1958. In korte tijd werd de daktent een metgezel van avonturiers en ontdekkingsreizigers over de hele wereld. Met meer dan 50 jaar ervaring kreeg Autohome het welverdiende succes nadat het voet had gezet op de toeristische markt.

"Slapen. Oke... Maar hoe? En waar?"

Een idee kwam voort uit: 'Waarom niet een tent op het dak van en auto bevestigen?' Maar al snel was de volgende vraag; 'Ja leuk, maar hoe?'.

Tussen 1957 en 1959 zijn er talloze oplossingen bedacht op deze vraag. Voor de mechanica waren er dan ook talloze oplossingen. Uiteindelijk waren er twee systemen bedacht. Een systeem om de tent verticaal te openen en een systeem met scharnieren. De eerste versie was de Autocampeggio Stogl (de voorvader van de Maggiolina), deze is vernoemt naar de bedenker. Gepatenteerd en ontwikkeld tussen 1957 en 1958 enkele maanden voor de echte "Air Camping" gemaakt werd.

De "Air Camping", de opvouwende stoffen daktent door Giuseppe Dionisio ( uitvinder en designer ook wel bekend als Gidion ) het desbetreffende octrooi in 1959 verkreeg . Er was geen directe competitie tussen het schelp model en het opvouwende stoffen model. Ze werden in 1959 zelfs in dezelfde stand op twee tentoonstellingen gelanceerd, eerst in Milaan en daarna in Cuneo . De "Maggiolina" en "Air Camping", waren beiden met hun buitengewone vindingrijkheid een groot succes.

Ondanks vele technische innovaties zijn de modellen vrijwel ongewijzigd in de afgelopen 50 jaar. Ondanks het commerciële aspect in verband met eigendom, trok het "Air Camping" model de aandacht van het publiek. Dit model was makkelijker te produceren op het gebied van bouw en de productie.

De mythe van avontuur en extreem kamperen ontstonden dankzij de historische avonturen van Nino Cirani. Dit innovatieve outdoor lifestyle accessoire werd vervolgens gebouwd in veel verschillende landen, zoals Brazilië , Canada , Frankrijk , Duitsland , de VS en Groot-Brittannië. Dit gebeurde onder Italiaanse fabricage licentie. Eerst bood de daktent een goedkoop alternatief voor onafhankelijke reizen, maar naarmate de tijd verstreek, werd het een essentieel reisaccessoire. Het productiebedrijf van die tijd besloot om het merk "Autohome" te creëren en begon te produceren in Italië. Door dit succes bestaan er nu zeven soorten dak tenten: "Maggiolina", "Air Top", "Columbus" , "Overland", "Overzone", "Overcamp" en "Air Camping".

Er zijn meer dan 75 modellen om uit te kiezen , plus accessoires om al uw eisen te voldoen. Autohome is het synoniem voor onbetwiste uitrusting voor avontuurlijke reiziger , professionals en liefhebbers van het buitenleven, zowel vandaag als in het verleden, met de avonturiers die de geschiedenis hebben geschreven.


Autohome is de geschiedenis van daktenten...